Schakelmodule Digitale Technologie in Ontwikkeling

Digitale technologie is niet meer weg te denken. Daarom willen we binnen het vak nlt expliciet vorm geven aan de manier waarop digitale technologie en natuurwetenschap elkaar versterken. Een schrijversgroep onder leiding van Jan Jaap Wietsma ontwikkelt een schakelmodule over Digitale technologie. Naar verwachting is in september een testversie beschikbaar voor scholen met interesse.

Een schakelmodule is vooral bedoeld om alle persoonlijke en educatieve ervaringen uit P.O. en onderbouw te bundelen en leerlingen samen verder te laten verdiepen in dit onderwerp. Vervolgens kan zij/hij met die kennis succesvol meepraten en vooral meedoen met de inhoud die in vervolgmodules aan de orde komt, zoals Artificiƫle intelligentie, Cybersecurity, Sportprestaties, Fijnstof meting, Satellieten en aardobservatie, Bioinformatica en nog veel meer modules met raakvlak op het gebied van digitale technologie.

Voor de docent komt een lijst met suggesties beschikbaar om bij bestaande lesmodules een component digitale technologie toe te voegen. De komende jaren wordt er bij herzieningen sterk rekening gehouden met dit soort aspecten. Forensisch onderzoek (vwo) wordt bijvoorbeeld verdiept met Digitale opsporingstechnieken en is vanaf het nieuwe schooljaar beschikbaar.